Maybe you found it interesting:

28 dec. 2009

Salata din boabe de naut

28 dec. 2009 2

O reteta foarte simpla si buna pe care o stiu de la soacra mea. Un avantaj : ingrediente usor de gasit.

Preparare: 10-15 min
Gatire: 1h 30 min

-400 gr boabe de naut
-2 cepe
-o rosie
-4 linguri ulei de masline
-1 lingura otet
-sare

-Lasam boabele de naut in apa rece toata noaptea (ca si fasolea).
-Schimbam apa si punem boabele de naut la fiert, cu putina sare, timp de aproximativ o ora jumate.
-Taiem ceapa solzisori si rosia in bucati mici.
-Cand s-au fiert boabele de naut, le scoatem cu o spatula, le punem intr-un castron, adaugam ceapa, rosia, uleiul, otetul si sare dupa gust. Se serveste rece.
Se poate manca simpla ca o salata sau garnitura pentru friptura.

16 dec. 2009

Peste cod cu lapte de cocos

16 dec. 2009 1

8 persoane
Preparare: 5 min
Gatit: 12 min

-8 felii groase de cod
-1 ceapa dulce
-200 ml lapte cocos
-100 ml lapte
-20 gr unt
-2 linguri de nuca de cocos rasa
-sare si piper macinat

-Incalzim cuptorul la 240 grade si ungem cu unt un vas destul de mare cat sa cuprinda bucatile de peste.
-Curatam ceapa, apoi o taiem felii foarte subtiri si o asezam pe fundula vasului pentru cuptor.
-Varsam laptele de cocossi laptele intr-o cratita mica; incalzim usor pana aducem la fierbere, dupa care oprim focul.
-Clatim pestele cu apa rece, il stergem cu un servetel si asezam peste rondelele de ceapa. Punem sare si piper dupa gust.
-Turnam laptele de cocos fierbinte desaupra pestelui, bagam la cuptor si lasam 10 minute.
-Scoatem din cuptor, presaram nuca de cocos rasa si servim cu piure sau cartofi copti dulci.

1 dec. 2009

Nuggets de pui

1 dec. 2009 0
Imi plac la nebunie chicken mcnuggets, dar imi place si sa mananc sanatos, asa ca prefer sa le fac eu acasa si chiar e foarte simplu de facut :

4 persoane
Preparare: 10 min
Gatit: 6 min

-500 gr piept de pui
-2 galbenusuri
-4 linguri de faina
-4 linguri pesmet fin
-40 gr unt sau 6 linguri ulei
-sare si piper macinat

Taiem pieptul de pui patratele, perpendicular cu sensul fibrelor pentru a-si mentine forma in timpil prajirii. Punem sare si piper.
Punem faina, galbenusurile si pesmetul in 3 farfurii. Trecem bucatile de pui prin faina pe rand, le scuturam usor pt a cadea excesul, apoi le trecem prin galbenus si prin pesmet apasand usor pentru a fi bine acoperit.
Intr-o tigaie, incalzim untul sau uleiul la foc moderat. Cand s-a topit untul sau s-a incins uleiul, punem nuggets-urile in tigaie si le prajim 5-6 minute intorcandu-le de mai multe ori.
Le scoatem din tigaie, le punem pe un servetel pentru a absorbi uleiul si servim imediat. Pofta buna!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
 
◄Design by Pocket