Maybe you found it interesting:

7 nov. 2009

Carpaccio de dovlecei si ardei gras

7 nov. 2009


4 persoane
Preparare: 20 min
Gatit: 10 min

-2 ardei rosii si 2 verzi
-3 dovlecei
-2 cepe
-1 rosie
-sucul de la o lamaie
-8 linguri de ulei de masline
-patrunjel tocat
-sare si piper

Se spala ardeii, se taie pe jumate si se curata de seminte. Dupa care, se pun pe tava la cuptor cu fata taiata in jos pana sunt copti. Cand s-au copt se scot din cuptor si se lasa la racit, dupa care se curata de piele si se taie subtire in lung.
Se spala si se taie ceapa fin. Se fierbe rosia, se curata de piele si se taie in bucati mici.
Se spala dovleceii si se taie doar capetele, fara a se curata de coaja, dupa care ii taiem rondele si ii punem 30 de secunde in apa clocotita cu putina sare deja adaugata. Dupa cele 30 de secunde se scot dovleceii, se pun intr-o strecuratoare si se trec putin sub jetul de apa rece.
Se aranjeaza dovleceii in farfurie (plata) sub forma de evantai. Deasupra se pun ardeii si rosia, sare si piper, sucul de lamaie si uleiul de masline. Se decoreaza cu patrunjel proaspat, taiat mic si se serveste imediat.
Pofta buna!

COMENTARIILE MELE : Merge foarte bine insotit de pui marinat in vin (prietenii stiu) si acest carapaccio trebuie mancat in ziua in care s-a facut, a 2-a zi nu va mai fii bun datorita sucului de lamaie si cepei.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
 
◄Design by Pocket