Maybe you found it interesting:

13 nov. 2009

Oua cu somon la bain-marie

13 nov. 2009
O reteta pe cat de simpla, pe atat de gustoasa :

2 persoane
Preparare: 5 min
Gatit: 6-8 min

-2 oua mari
-o transa de somon afumat (60 gr)
-3 linguri de smantana
-10 gr unt
-2 lingurite de marar tocat
-sare si piper macinat

Incalzim cuptorul la 240 grade si ungem cu unt doua boluri mici. Taiem somonul in cuburi mici.
Intr-o craticioara incalzim usor smantana. Luam de pe foc si o varsam cu ajutorul unei linguri in fiecare bol (mai pastram un pic). Repartizam egal in boluri si bucatile de somon, apoi spargem ouale deasupra. Adaugam sarea si piperul, dupa gust si presaram mararul. Repartizam restul de smantana deasupra.
Asezam bolurile intr-un vas yena destul de mare incat sa le incapa si varsam apa fierbinte (doar in vas, nu si peste oua) pana la jumatatea bolurilor. Bagam la cuptor si gatim in acest bain-marie 6-8 minute. Albusul trebuie sa se fi prins, iar galbenusul inca moale. Servim cu paine prajita.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
 
◄Design by Pocket