Maybe you found it interesting:

17 nov. 2009

Pere fondante

17 nov. 2009
Mmmm...bun si usor de facut, plus ingrediente usor de gasit :

4 persoane
Preparare: 15 min
Gatit: 30-35 min

-4 jumatati de pere in sirop
-100 gr unt
-1/2 borcanas iaurt nedegresat.
-2 oua
-160 gr zahar pudra
-7 gr praf de copt
-200 gr faina

Scurgem perele de sirop si le punem pe un servetel. Le taiem in cubulete.
Incalzim cuptorul la 210 grade. Ungem bine cu 20 gr unt o forma kouglaf si asezam pe fund bucatelele de para.
Taiem restul de unt (80gr) in bucatele mici intr-un bol si il presam cu o spatula pana devine cremos. Adaugam succesiv iaurtul, ouale si zaharul, amestecand viguros. Apoi, adaugam praful de copt si faina si continuam sa amestecam energic, pana obtinem un aluat moale si neted.
Varsam aluatul peste bucatile de para si bagam la cuptor pentru 30-35 minute.
Verificam daca este gata intepand aluatul cu o furculita. Coca nu trebuie sa se lipeasca de ea.
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
 
◄Design by Pocket