Maybe you found it interesting:
21 nov. 2009
Creveti in tigaie cu whisky
21 nov. 2009
2 persoane
Preparare: 10 min
Gatit: 6-8 min
-6-10 creveti mari
-1 ceapa mica
-30 gr unt
-2 linguri whisky
-3 linguri smantana
-2 linguri vin alb sec
-1 lingurita patrunjel tocat
-sare si piper macinat
Clatim crevetii cu apa rece si ii uscam cu un servetel. Curatam si taiem fin ceapa .
Intr-o craticioara, la foc mic, calim ceapa cu 10 gr unt timp de 3 minute, pana devine translucida.
Intr-o tigaie mare, topim restul de unt si punem crevetii la prajit 3-4 minute, la foc mare, pana cand se inroseste coaja.
Varsam whiskyul in tigaie, asteptam un pic sa se incinga, dupa care il flambam: apropiem un bat de chibrit aprins, astfel incat sa ia foc un pic whiskyul. Scoatem crevetii cu o paleta si ii pastram calzi asezandu-i pe o farfurie deasupra unui bol cu apa fierbinte.
Varsam vinul alb in tigaie, adaugam smantana, ceapa, sare si piper dupa gust si amestecam. Lasam sa fiarba 2-3 minute pana sosul devine cremos. Garnisim crevetii cu sos, presaram patrunjelul si servim numaidecat.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu