Maybe you found it interesting:

21 nov. 2009

Tiramisu

21 nov. 2009
Un tiramisu deosebit al carui gust desavarsit este pus in valoare de acest vin marsala :

-4 galbenusuri de ou
-150 gr zahar
-250 gr mascarpone
-300 gr smantana
-4 linguri de vin Marsala sec
-1 lingurita extract de vanilie
-1 lingura lichior de cafea
-450 ml cafea fara zahar
-30 piscoturi
-4 linguri de cacao pudra
-80 gr ciocolata neagra tablete

Punem galbenusurile cu zaharul intr-un bol si amestecam energic timp de aproximativ 10 minute.
Intr-un alt recipient, amestecam bine mascarpone cu smantana, astfel incat sa nu ramana niciun cocolos, apoi adaugam vinul marsala, extractul de vanilie si lichiorul de cafea. Impreunam cele 2 preparate si le amestecam pana obtinem o crema fina.
Varsam un sfert din acesta crema intr-un platou adanc (aprox 10 cm).
Varsam cafeaua intr-un vas si inmuiem piscoturile unul cate unul, dupa care le punem deasupra cremei, foarte strans apropiate.
Acoperim piscoturile cu un alt strat de crema, adaugam un alt rand de piscoturi imbibate, punem din nou crema si ultimul rand de picoturi. Acoperim cu restul de crema, pudram cu cacao si decoram cu ciocolata rasa. Punem 2 ore la frigider.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
 
◄Design by Pocket