Maybe you found it interesting:

7 nov. 2009

Frigarui de vita si ficat cu sos de ciuperci

7 nov. 2009


8 persoane
Preparare: 30 min
Gatit: 3-4 min

-800 gr muschi de vita
-400-600 gr ficat
-1 ou mare
-4 linguri de faina
-6 linguri de pesmet
-60 gr unt
-1 lingura de ulei
-150 gr de ciuperci
-200 ml smantana (cat mai lichida)
-1 lingura de sos de vita
-sare si piper macinat

Spalati si scurgeti de apa muschiul de vita si ficatul. Taiati-le in cuburi de circa 2 cm, combinati-le intre ele (o buc vita, una ficat) si infigeti-le in betisoare pentru frigarui.
Spalati si feliati ciupercile (in cazul in care sunt intregi). Prajiti-le intr-o tigaie cu 30 gr unt la foc mare. Adaugati sosul de vita, puneti sare si piper, dupa gust, Apoi lasati pe foc un pic pana obtineti un sos cremos. Pastrati la cald.
Puneti intr-o farfurie faina, putina sare si piper. Bateti oul intr-o alta farfurie. Varsati pesmetul intr-o a 3-a farfurie. Luati frigaruile si le tavaliti :)) pe rand prin faina, ou, pesmet.
Incalziti restul de unt si uleiul intr-o tigaie mare. Prajiti frigaruile 3-4 minute la foc mare intorcandu-le de mai multe ori. Scurgeti-le de ulei apoi asezati-le pe o farfurie calda si serviti cu sosul de ciuperci.
Bon Apetit!

COMENTARIILE MELE : Nu am gasit sa cumpar acest sos de vita si cum este necesar doar o lingura, am folosit sos cocktail, cumparat de-a gata :)). rezultatul oricum a fost unul delicios.

1 comentarii:

Anonim spunea...

...sotul tau e un norocos cu asa o bucatareasa !!! Elisa

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
 
◄Design by Pocket