Maybe you found it interesting:

11 nov. 2009

Lasagna

11 nov. 2009

4 persoane
Preparare: 30 min
Gatit: 45 min

-1/2 pachet de paste de lasagna
-putin unt
-parmezan ras
-sare si piper
Pt umplutura:
-400 gr carne tocata
-2 cepe
-4 rosii
-1 pahar de vin alb
-1 catel usturoi
-2 linguri pasta de tomate
-2 ciupituri de oregan sec
-ulei de masline
Pt besamel:
-70 gr unt
-35 gr faina
-500 ml lapte

Preparati umplutura: Curatati si taiati fin ceapa. Curatati si taiati usturoiul. Spalati si taiati rosiile in felii subtiri. Intr-o tigaie incalziti un pic de ulei de masline si prajiti carnea si ceapa timp de 1-2 minute amestecand constant, apoi adaugati vinul. Lasati sa fiarba un minut, adaugati rosiile, usturoiul, pasta de tomate si oregano. Amestecati, sarati si piperati si gatiti la foc mic timp de 15 minute cu tigaia acoperita. Gustati, adaugati sare sau piper daca mai este nevoie si lasati sa se raceasca.
Preparati besamelul: Intr-o cratita topiti untul, adaugati faina ca o ploaie si gatiti la foc mic un minut, amestecand continuu. Luati de pe foc. Fierbeti laptele apoi varsati-l peste unt si faina amestecand energic. Puneti din nou pe foc pentru un minut si continuati sa amestecati. Sarati si piperati.
Incalziti cuptorul la 180 de grade. Ungeti vasul yena (sau in ce veti pregati lasagna la cuptor) cu unt. Varsati un pic de besamel. Asezati un strat de paste si acoperiti cu umplutura de carne. Puneti din nou un rand de paste si apoi besamel. Asezati ultimul strat de paste, apoi restul de carne si apoi restul de besamel. Presarati parmezanul si gatiti la cuptor timp de 35-40 minute....si...gata reteta!

Comentariile mele : Besamelul mi s-a parut un pic mai dificil de facut, pentru ca in momentul in care am pus faina, s-au format mici cocoloase, dar s-a rezolvat dupa ce am amestecat zdravan :))

1 comentarii:

Unknown spunea...

Delicioasa si usor de facut Lasagna...sotului i-a placut foarte mult.Felicitari! Asteptam si retete cu deserturi.

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
 
◄Design by Pocket