Maybe you found it interesting:

7 nov. 2009

Petits choux cu somon

7 nov. 2009


4 persoane
Preparare 30 min
Gatit 20-25 min

-120 gr unt
-140 gr faina
-1/2 lingurita sare
-4 oua
Pentru garnitura :
-250 ml smantana lichida
-100 gr somon afumat
-1 lingura de marar tocat (optional)
-sare si piper macinat

Intr-o cratita, aduceti la fierbere 250 ml de apa cu untul si sarea. Cand s-a topit untul, luati de pe foc si varsati faina ca o ploaie, amestecand continuu in acest timp. Puneti din nou la foc mic pentru 1-2 minute, fara sa va opriti din amestecat, pana cand aluatul se ingroasa si se desprinde de margine. [nu singur :))]
Luati de pe foc, apoi adaugati ouale unul dupa altul, amestecand puternic; asteptati ca fiecare ou sa fie absorbit complet inainte sa adaugati altul.
Incalziti cuptorul la 180 grade si acoperiti tava cu hartie din silicon (sau o alta hartie rezistenta in cuptor). Puneti aluatul preparat mai devreme intr-un saculet de produse de patiserie (sau faceti voi dintr-o punga de plastic, sau altceva din care sa iasa aluatul ca un firisor mai grosut) si faceti 12 forme rotunde, de marimea unei prune medii. Aveti grija sa lasati spatiu intre ele. Bagati-le la cuptor timp de 20-25 minute pana cand sunt coapte. Scoateti-le din cuptor si lasati-le sa se raceasca.
Smantana se agita intr-o sticla sau un recipient bine inchis. Se pune sare si piper. Adaugati somonul si eventual mararul, apoi amestecati delicat.
Taiati pe orizontala choux-urile, umpleti-le cu crema si reasezati partea taiata.
Pofta buna!

COMENTARIILE MELE: Nu deschideti usa de la cuptor in primele 5-10 minute de cand ati pus choux-urile, altfel riscati sa se pleosteasca...eu am patit-o :))

1 comentarii:

anca spunea...

Iza, te admir, ca desi incepatoare, te bagi la aluaturi... Eu gatesc de vreo 12-13 ani si inca fug de aluaturi. Nu-mi ies si pace. Fac `implozie`, vorba sotului. :)
Pusici si spor!

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
 
◄Design by Pocket